TAITEIDEN YÖ 24.8. KLO 10-24

PRO Kädentaitajat ry on taas mukana Helsingin Taiteiden Yössä Narinkkatorilla torstaina 24.8.2017 klo 10.00-24.00. Käsityöläisten upeiden tuotteiden lisäksi tarjolla on myös monenlaista ohjelmaa ja kaiken ohessa voi istahtaa hetkeksi keraamikkojen pitämään kahvilaan.

Vieritä sivuja alaspäin niin löydät lisätietoja työnäytöksistä, kahvilasta ja osallistujista.

Lisätietoja myös tapahtuman Facebook-sivuilta "Pro Kädentaitajat Taiteiden yössä".

TYÖNÄYTÖKSET

Kirjansitojatar Mari Vehkaluoto - vihkotyöpaja PERUTTU SAIRASTUMISEN VUOKSI


Mika Koponen - Rukilla kehrääminen

Kehrään ruotsalaisen gotlanninlampaan villaa perinnerukilla, jonka on valmistanut Kiikan Rukkitehdas Sastamalassa noin sata vuotta sitten.  Mukana on karstat, joilla karstaan villaa hahtuvaksi, eli lepareeksi.  Kehrään villan käsin ensin yksisäikeiseksi langaksi, jonka sitten kertaan kaksisäikeiseksi ja lopulta viimeisessä työvaiheessa vyyhdin valmiin langan vyyhdinpuulle.  

Työnäytös on non stop, karstaan ja kehraan vuoron perään.  Langan kertausnäytökset klo 14, 16 ja 18 (kesto 15 min).

Asiakkaat voivat kysellä kehräyksen tekniikasta, villan pesemisestä, villan puretuksesta ja värjäyksestä, värikasveista, kangaspuilla kutomisesta, rukin hoidosta ja virittämisestä  ja liki kaikesta mahdollisesta villaan liittyvästä. 


Ritva Tuominen - Dreijaaminen

"Kuppeja ja kulhoja,

dinosauruksia ja lohikäärmeitä..

Savesta on moneksi.

Dreijaan ja muotoilen savesta koriste- ja käyttöesineitä arkeen. Astioissani seikkailevat useimmiten leikkisät dinosaurukset ja lohikäärmeet. Teen myös tilaustöitä ja pidän keramiikkakursseja."


Vuorenpeikon Paja - sepän paja

"Teen paikanpäällä takorautatuotteita alusta loppuun perusraaka-aineista. Työkalut ovat ahjon puhallinta lukuun ottamatta samoja kuin vuosisatoja sitten. Yleisö voi tehdä toivomuksia tuotteista ja pieniä tilauksia voimme valmistaa päivän mitaan.

Esitys pyörii lähtökohtaisesti koko päivän, mutta aijon jossain kohtaa laittaa ainakin ruokaa ahjolla."

Mika Koponen
Mika Koponen
Vuorenpeikon Paja
Vuorenpeikon Paja
Kirjansitojatar Mari Vehkaluoto
Kirjansitojatar Mari Vehkaluoto
Ritva Tuominen
Ritva Tuominen

KERAAMIKKOJEN KAHVILA

Minna Linden/ Matami

Minna Linden/ Matami

Kahvilateltassa voit huilia hetken ja nauttia leipureiksi muuttuneiden käsityöläisten valmistamista herkuista, sillä jäsenemme tuovat tarjolle omat bravuurinumeronsa keittotaiteen saralta. Luvassa on ainakin pullaa, mokkapaloja ja suolaisia piirakoita....

Jos et halua juoda kahviasi pahvimukista, voit ostaa keraamikkojemme Matami Minna Lindenin tai Ritva Tuomisen valmistamistaman hienon kupin ja juoda kahvisi siitä. Ensimmäisille keramiikkakuppien hankkijoille on luvassa kankainen säilytyspussi ostokselleen. Saatavilla on kahvin lisäksi teetä ja mehua.

Kahvilateltassa on myynnissä myös Matami Minna Lindenin keramiikkaa.

OSALLISTUJAT ISOSSA YHTEISTELTASSA ALUEEN KESKELLÄ

OSALLISTUJAT OMISSA TELTOISSAAN

Kommentit

Kirsi kurki Helmipöllö

14.08.2017 13:39

Helmipöllö on koko päivän yöhön asti paikalla! Kaikki myyjät käytännössä ovat ellei mitään yllättävää satu. Tervetuloa lämpimästi.

Jari Virta

14.08.2017 06:49

Virta ainakin paikalla koko päivän.

Sari

13.08.2017 17:55

Moi! Ulkopaikkakuntalaisena haluan varmistaa: ovatko kaikkien myyjien tuotteet esillä koko ajan, klo 10-23? :) Lähinnä metsästän Helmipöllön, SirRoin, Jari Virran ja House of Simonen aarteita... ;)

Pia Temisevä

14.08.2017 07:19

House of Simonen Pia täällä moi! Omasta puolestani vastailen, että olen koko ajan paikalla, toivottavasti nähdään silloin! 😊

Uusimmat kommentit

01.11 | 14:52

Ostin tänään 1.11.2021 ihanan Sekäettä-villapaidan. Siskoni kanssa olin liikkeellä ja sattumalta osuimme ko.puotiin. Olipa mukava yllätys!

25.08 | 11:29

Tassukuvioinen tuote on lemmikin tuhkauurna.

25.08 | 11:26

Hei! Tubbi-talouspaperitelineitä (44€) samoin kuin muitakin Ari Markkolan tuotteita on myynnissä Pron jäsenten verkkokaupassa: https://www.somashop.fi/c/tuotemerkit/ari-markkola

25.08 | 11:04

Kiinnostais tuo talouspaperiteline, ja muukin näistä.
Mikä tuo valkoinen on, missä on tassunjäljet?

Jaa tämä sivu