Keraamikko Hanna Viljasen puput iloisina Kaapelin onnistumisesta!

Keraamikko Hanna Viljasen puput iloisina Kaapelin onnistumisesta!

Ensimmäinen KAAPELIN JOULU on ohi! Isosti KIITOKSIA kaikki asiakkaat ja myyjät, että olitte kanssamme tekemässä Kaapelista Helsingin suurimman joulumyyjäistapahtuman! 40.000 kävijää ei voi olla väärässä!!!

Myynti rullasi mainiosti jopa hiljaisinakin arkipäivinä ja asiakkailta tuli erittäin lämpimiä kiitoksia siitä että joulumyyjäiset ovat nyt suuressa tilassa jossa mahtuu kävelemään ja tutkimaan tuotteita ihan eri tavalla kuin Vanhan yo-talon sokkeloisissa käytävissä. Varsinkin PRO Kädentaitajien salin lepopisteestä tuli aivan erityisen paljon kiitosta! Siinä saattoi Vuorenpeikon pajan penkillä ja Laakkosen kalustetalon kalusteilla levätä hetkisen ilman mitään ostopakkoa. Niinpä lepopiste olikin miehitetty melkein koko ajan. Myös Kierrätystehtaan järjestämästä ohjelmasta oltiin vain ja ainoastaan tyytyväisiä.

Koko teknisesti onnistuneen tilaisuuden kruunasi käsinkosketeltavan lämmin tunnelma! Iloinen ja välitön fiilis tarttui niin myyjiin kuin asiakkaisiin ja vaikka osa myyjistä oli pahasti flunssaisia, iloinen nauru kaikui halleissa siitäkin huolimatta.

Ensi jouluna tulemme olemaan taas Kaapelilla, toivottavasti vielä runsaampana joukkona! Laittakaahan jo kalentereihin päivät 11.-20.12 ettei pääse unohtumaan.

Kiitos myös tapahtuman fyysiselle järjestäjälle eli Kierrätystehtaalle asiantuntevasta ja laadukkaasta palvelusta sekä rennosta otteesta käytännön asioihin! Vaikka idea tulikin PRO Kädentaitajien porukalta, Kierrätystehtaan väki jalosti sen käytännössä tapahtumaksi jossa kaikki viihtyivät.

Käy tsekkaamassa KAAPELIN KUVAT kohdasta lisää tunnelmia tapahtumasta.

Hyvät ystävät ja kylänmiehet! 

Kun lähdimme helmikuussa pohtimaan mitä ihmettä me teemme kun Royal päätti lopettaa Vanhan yo-talon myyjäiset, emme ikinä olisi uskoneet millaisiin mittakaavoihin tämä projekti kasvaisikaan .... Tutut myyjäiset loppuivat kuin seinään ja oltiin melkoisen tyhjän päällä. Siinä sitten joku sanoi, että järjestetään itse!

Noh, ihan itse ei kyetty järjestämään, ihan jo aika ja rahat loppuivat heti aluksi. Siksi olikin tärkeää että löysimme Kierrätystehdas ry:n yhteistyökumppaniksi. Mutta paljon ihan konkreettista jalkatyötäkin tehtiin PRO:laisten taholta kun käytiin kymmenissä paikoissa Helsingissä etsimässä myyjäistiloja. Kierrätystehtaan kautta löytyi Kaapelin tilat ja vaikka etäisyys aluksi pelottikin ... kesän aikana tuli selväksi, että helsinkiläiset ovat jo löytäneet Kaapelin! Kirpputorikin vetää sinne ilman mainostusta 14.000 kävijää viikonlopun aikana. Voitte uskoa että mainostettu joulutapahtuma, jossa on n. 200 Vanhan yo-talolla myynyttä käsityöläistä, TULEE KIINNOSTAMAAN helsinkiläisiä ja varmasti kauempaakin tulijoita!

Matkan varrella tuli perustettua yhdistyskin, että käytännön asiat sujuisivat helpommin. Pelkkä lauma käsityöläisiä kun ei voinut allekirjoittaa virallisia papereitakaan. YHdistyksestä on sittemmin poikinut runsaasti stressaavaa duunia mutta myös paljon paljon iloa! Olemme järjestäneet tämän vuoden aikana jo kaksi onnistunutta myyntitapahtumaa Helsingissä. Taiteiden Yön telttailusta asiakkaat puhuvat vieläkin! Hyvä me!

Tämä oli MEIDÄN juttu ja ME onnistuimme saamaan yhteistyökuviot kuntoon, hyvän tilan alle ja porukat innostettua! Itse tapahtuma onkin sitten jonkinlainen loppusilaus sille työlle jota iso joukko ihmisiä on koko vuoden tehnyt!

t. Kirsi PRO Kädentaitajat ry:stä

Vaikka ihmisiä kävi 40.000, kaikki mahtuivat hyvin ja mieli pysyi iloisena kun ei tarvinnut tungoksessa töniä ...

Vaikka ihmisiä kävi 40.000, kaikki mahtuivat hyvin ja mieli pysyi iloisena kun ei tarvinnut tungoksessa töniä ...

KAAPELIN JOULU

Tikan Marja kiireisenä Tikankolon myymälässä Kaapelin JOulussa.

KAAPELIN JOULU

Sunnuntai aamun varhaiset tulijat hämmästelevät Kaapelin JOulun rentoa ja viihtyisää tunnelmaa.

KAAPELIN JOULU

Birgitta Hiiskola myy arpoja PRO Kädentaitajat ry:n osastolla.

PRO:n salin ovelta aikaisin sunnuntai aamuna. Sitten tulikin kiire myymään kun väkeä tuli ovien täydeltä!

PRO:n salin ovelta aikaisin sunnuntai aamuna. Sitten tulikin kiire myymään kun väkeä tuli ovien täydeltä!

http://arenan.yle.fi/tv/2289035

Kannattaa muuten käydä tsekkaamassa mitä ruotsinkielisissä uutisissa kerrottiin Kaapelin Joulusta! Pitkä ja monipuolinen juttu. Jutun löydät kohdasta 5:50.

Kaapelin joulu aloittaa uuden jouluperinteen


Vanhan ylioppilastalon joulumyyyjäiset ovat olleet jo yli 30 vuoden ajan laadukkaan kotimaisen käsityön ostopaikka tuontitavaratulvan keskellä, sekä olennainen osa Helsingin keskustan joulua. Monelle käsityöyrittäjälle kyseessä on myös vuoden tärkein myyntitapahtuma.

Vanhan myyjäisten lopettamisen johdosta joukko aktiivisia myyjiä perusti PRO Kädentaitajat ry- yhdistyksen ja lähti etsimään vaihtoehtoja korvaavien myyjäisten järjestämiseksi. Etsintöjen jälkeen tilaksi valikoitui Ruoholahdessa sijaitseva Kaapelitehtaan Merikaapelihalli ja järjestäjäksi Kierrätystehdas ry, joka on järjestänyt Kaapelitehtaalla vuodesta 2008 lähtien Suomen suurinta ekologisen elämäntavan tapahtumaa, Kierrätystehdasta.

Kierrätystehdas ry ja PRO Kädentaitajat ry:n on ideoinut tapahtumaa yhdessä, joka on luonut hyvän pohjan poikkeuksellisen laajalle kombinaatiolle järjestelyosaamista ja käsityöläisten etujen huomioon ottamista!

Kaapelin joulu tuo perinteisiin käsityöläismyyjäisiin mukaan uusia taidemuotoja sekä paljon muuta ohjelmaa. Tarkoituksena on muodostaa uusi perinne vanhaa kunnioittaen ja joulun iloa hehkuen!

Kaapelin joulu on avoinna yleisölle 12.-21.12.2014,

ma-pe klo 11-20 ja la-su klo 11-17.

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Lisätiedot:

🙂

Uusimmat kommentit

01.11 | 14:52

Ostin tänään 1.11.2021 ihanan Sekäettä-villapaidan. Siskoni kanssa olin liikkeellä ja sattumalta osuimme ko.puotiin. Olipa mukava yllätys!

25.08 | 11:29

Tassukuvioinen tuote on lemmikin tuhkauurna.

25.08 | 11:26

Hei! Tubbi-talouspaperitelineitä (44€) samoin kuin muitakin Ari Markkolan tuotteita on myynnissä Pron jäsenten verkkokaupassa: https://www.somashop.fi/c/tuotemerkit/ari-markkola

25.08 | 11:04

Kiinnostais tuo talouspaperiteline, ja muukin näistä.
Mikä tuo valkoinen on, missä on tassunjäljet?

Jaa tämä sivu