TAITEIDEN YÖ 24.8. KLO 10-24

PRO Kädentaitajat ry on taas mukana Helsingin Taiteiden Yössä Narinkkatorilla torstaina 24.8.2017 klo 10.00-24.00. Käsityöläisten upeiden tuotteiden lisäksi tarjolla on myös monenlaista ohjelmaa ja kaiken ohessa voi istahtaa hetkeksi keraamikkojen pitämään kahvilaan.

Vieritä sivuja alaspäin niin löydät lisätietoja työnäytöksistä, kahvilasta ja osallistujista.

Lisätietoja myös tapahtuman Facebook-sivuilta "Pro Kädentaitajat Taiteiden yössä".

TYÖNÄYTÖKSET

Kirjansitojatar Mari Vehkaluoto - vihkotyöpaja PERUTTU SAIRASTUMISEN VUOKSI


Mika Koponen - Rukilla kehrääminen

Kehrään ruotsalaisen gotlanninlampaan villaa perinnerukilla, jonka on valmistanut Kiikan Rukkitehdas Sastamalassa noin sata vuotta sitten.  Mukana on karstat, joilla karstaan villaa hahtuvaksi, eli lepareeksi.  Kehrään villan käsin ensin yksisäikeiseksi langaksi, jonka sitten kertaan kaksisäikeiseksi ja lopulta viimeisessä työvaiheessa vyyhdin valmiin langan vyyhdinpuulle.  

Työnäytös on non stop, karstaan ja kehraan vuoron perään.  Langan kertausnäytökset klo 14, 16 ja 18 (kesto 15 min).

Asiakkaat voivat kysellä kehräyksen tekniikasta, villan pesemisestä, villan puretuksesta ja värjäyksestä, värikasveista, kangaspuilla kutomisesta, rukin hoidosta ja virittämisestä  ja liki kaikesta mahdollisesta villaan liittyvästä. 


Ritva Tuominen - Dreijaaminen

"Kuppeja ja kulhoja,
dinosauruksia ja lohikäärmeitä..
Savesta on moneksi.
 
Dreijaan ja muotoilen savesta koriste- ja käyttöesineitä arkeen. Astioissani seikkailevat useimmiten leikkisät dinosaurukset ja lohikäärmeet. Teen myös tilaustöitä ja pidän keramiikkakursseja."


Vuorenpeikon Paja - sepän paja

"Teen paikanpäällä takorautatuotteita alusta loppuun perusraaka-aineista. Työkalut ovat ahjon puhallinta lukuun ottamatta samoja kuin vuosisatoja sitten. Yleisö voi tehdä toivomuksia tuotteista ja pieniä tilauksia voimme valmistaa päivän mitaan.

Esitys pyörii lähtökohtaisesti koko päivän, mutta aijon jossain kohtaa laittaa ainakin ruokaa ahjolla."

Mika Koponen

Vuorenpeikon Paja

Kirjansitojatar Mari Vehkaluoto

Ritva Tuominen

KERAAMIKKOJEN KAHVILA

Minna Linden/ Matami

Kahvilateltassa voit huilia hetken ja nauttia leipureiksi muuttuneiden käsityöläisten valmistamista herkuista, sillä jäsenemme tuovat tarjolle omat bravuurinumeronsa keittotaiteen saralta. Luvassa on ainakin pullaa, mokkapaloja ja suolaisia piirakoita....

Jos et halua juoda kahviasi pahvimukista, voit ostaa keraamikkojemme Matami Minna Lindenin tai Ritva Tuomisen valmistamistaman hienon kupin ja juoda kahvisi siitä. Ensimmäisille keramiikkakuppien hankkijoille on luvassa kankainen säilytyspussi ostokselleen. Saatavilla on kahvin lisäksi teetä ja mehua.

Kahvilateltassa on myynnissä myös Matami Minna Lindenin keramiikkaa.

Kommentit

14.08.2017 13:39

Kirsi kurki Helmipöllö

Helmipöllö on koko päivän yöhön asti paikalla! Kaikki myyjät käytännössä ovat ellei mitään yllättävää satu. Tervetuloa lämpimästi.

14.08.2017 06:49

Jari Virta

Virta ainakin paikalla koko päivän.

13.08.2017 17:55

Sari

Moi! Ulkopaikkakuntalaisena haluan varmistaa: ovatko kaikkien myyjien tuotteet esillä koko ajan, klo 10-23? :) Lähinnä metsästän Helmipöllön, SirRoin, Jari Virran ja House of Simonen aarteita... ;)

14.08.2017 07:19

Pia Temisevä

House of Simonen Pia täällä moi! Omasta puolestani vastailen, että olen koko ajan paikalla, toivottavasti nähdään silloin! 😊