VANHAN YO-TALON MYYJÄISTEN TUHKASTA NOUSI ... YHDISTYS!

Yhdistyksen perustamisen alkusysäyksenä oli Vanhan Ylioppilastalon Joulumyyjäisten lopettaminen vuonna 2014. Yli kolmenkymmenen vuoden ajan olivat Vanhan yo-talon myyjäiset olleet käsityöläisille vuoden tärkein myyntitapahtuma. Yritimme vedota Vanhan liiketoiminnan ostaneeseen yritykseen adressilla, mutta tämä ei tuottanut tulosta.

Koska Vanhan myyjäiset olivat monille myös taloudellisesti äärimmäisen tärkeä tapahtuma, jouduimme oman toimeentulomme takia harkitsemaan tarkoin, millä tapahtumalla Vanhan jättämä aukko voitaisiin korvata. Aktiivinen joukko Vanhalla myyneitä käsityöläisiä lähti etsimään tiloja ja tapahtumajärjestäjiä, joita kiinnostaisi joulutapahtuman järjestäminen. Pohdimme myös olisiko meillä resursseja järjestää tilaisuus itse, mutta vaikka tila ja raha olisi järjestynyt olimme luonnollisesti itse käsityöläisinä kiinni joulun omassa myyntityössämme.

Tämän etsinnän tueksi perustimme yhdistyksen jolle nimi löytyi PRO Vanhan Joulumyyjäisten projektista. Syntyi PRO Kädentaitajat ry! Heti perustamisen jälkeen yhdistykseen liittyi nopeassa tahdissa noin 80 jäsentä, joiden luottamuksesta olemme kiitollisia!

PRO KÄDENTAITAJAT ry + KIERRÄTYSTEHDAS ry = KAAPELIN JOULU

Aktiivisen etsinnän jälkeen löysimme uuden mutta kokeneen tapahtumajärjestäjän, Kierrätystehdas ry:n avuksemme, ja tilat järjestyivät heidän kauttaan Helsingin Kaapelitehtaalta. Näin syntyi Vanhan perinteelle uusi jatkaja, KAAPELIN JOULU -niminen joulumyyjäistapahtuma. Tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa joulukuussa 2014 ja menestys on valtava! 40.000 kävijää kunnioitti tilaisuutta läsnäolollaan, joten Vanhan yo-talon myyjäiset oli selkeästi löytänyt seuraajansa!

TAPAHTUMIA JA TOIMINTAA

Perustamisvuonna 2014 järjestettiin Kaapelin Joulun lisäksi kaksi muutakin menestyksekästä tapahtumaa, Lasipalatsin Pop-Up ja Taiteiden Yön tapahtuma, jotka osoittivat kuinka aktiivista ja sitoutunutta tämä porukka on... yhdistyshän oli viety yhdistysrekisteriinkin vasta muutama kuukausi sitten!

Ympyrä sulkeutui vuonna 2015 ja prolaiset pääsivät jälleen Vanhalle Ylioppilastalolle, kun PopUp Ilo alkoi järjestää joulumyyjäistapahtuma Vanhan Joulutoria, jossa Pro Kädentaitajilla on ollut vuosina 2015-2016 oma iso yhteispöytä.

Vuonna 2017 otimme taas uuden ison askeleen ja perustimme oman myymälän Soma Shopin Helsingin keskustaan Yrjönkadulle. Soma toimi ensimmäisen vuotensa Amos Andersonin museon vanhoissa tiloissa ja tästä tuli myös myymälän nimi: Amos on toisinpäin Soma. 2018 Soma Shop siirtyi Kauppakeskus Forumin Kukontorille ja vuoden 2023 alussa mukana olevia jäseniä on yli 30.

Alun jälkeen tapahtumien määrä ja toiminta on vain kasvanut. Tammikuussa 2023 meitä prolaisia on noin 100 ja mukana on perinteisten käsityöläisten lisäksi taiteilijoita, graafikoita ja valokuvaajia. Tapahtumia järjestämme vuosittain mm. Helsingissä Narinkkatorilla ja vuosien mittaan olemme "vierailleet" mm. Fiskarsissa ja Turussa.

TULE MUKAAN PRO KÄDENTAITAJIIN!

Minna Ristolainen/ Minsiris: Appelsiinipuu

Tarina-Asu

Tulemme jatkossakin toimimaan aktiivisesti ja jäseniämme kuunnellen. Vuosikokousten lisäksi järjestämme jäsentapaamisia, joissa suunnittelemme yhdessä millaisia tapahtumia jäsenistömme haluaa. Jokainen jäsen voi myös itse aktiivisesti vaikuttaa Pro Kädentaitajien toimintaan vaikkapa ehdottamalla uusia tapahtumia ja osallistumalla niiden organisointiin. Myös jäsenten facebook-ryhmän keskustelu on tarpeellista "vertaistukea" usein kovin yksinäistä puurtamista tekeville käsityöläisille.

Jos olet kotimaisen käsityön tuottaja tai taiteellista työtä tekevä henkilö, joka itse valmistaa tuotteensa ja myy niitä erilaisilla markkinoilla, tai olet kiinnostunut tukemaan kotimaista kädentaitoa, liity ihmeessä jäseneksi! Joukossa on voimaa!

Koska kertaus on opintojen äiti niin laitetaan jäseneksihakulinkki vielä tähänkin:

https://www.flomembers.com/protaitajat/members/application/createapplication

Uusimmat kommentit

01.11 | 14:52

Ostin tänään 1.11.2021 ihanan Sekäettä-villapaidan. Siskoni kanssa olin liikkeellä ja sattumalta osuimme ko.puotiin. Olipa mukava yllätys!

25.08 | 11:29

Tassukuvioinen tuote on lemmikin tuhkauurna.

25.08 | 11:26

Hei! Tubbi-talouspaperitelineitä (44€) samoin kuin muitakin Ari Markkolan tuotteita on myynnissä Pron jäsenten verkkokaupassa: https://www.somashop.fi/c/tuotemerkit/ari-markkola

25.08 | 11:04

Kiinnostais tuo talouspaperiteline, ja muukin näistä.
Mikä tuo valkoinen on, missä on tassunjäljet?

Jaa tämä sivu